Nagykövetségünk ebben az évben állófogadás keretében ünnepelte meg augusztus 20-a méltó ünnepét. Az eseményre meghívást kapott a Nemzeti Ösztöndíjkezelő Intézet főigazgatója, a Belügyminisztérium és a Migrációs és Idegenrendészeti Hivatal munkatársai, valamint a 80-as 90-es években Magyarországon ösztöndíjasként végzettek egy csoportja.

Magyarországon augusztus 20-a az államalapítás és államalapító I. (Szent) István király emlékének nemzeti ünnepe. Augusztus 20-a különleges jelentőségű magyar ünnep, ugyanis az egyik legrégibb nemzeti és egyházi ünnepünk, államalapításunk, államalapító Szent István király, valamint az új kenyér ünnepe. A magyar történelemben az államalapító király 1083. augusztus 20-i szentté avatásától szerepet játszik Szent István emlékezete.

1991-ben a magyar Országgyűlés a nemzeti ünnepek közül kiemelve állami ünneppé nyilvánította. Ezen a napon számtalan hagyományos és protokolláris rendezvényre kerül sor, ilyenek a tisztavatás, vízi- és légi parádék vagy ünnepi beszédek.

Isten éltessen, Magyarország!